Zero-bypass Tricolate Dripper – Ontwikkeld voor de beginnende en ervaren filter koffiezetter.
- GRATIS LEVERING BINNEN HEERHUGOWAARD
- Inkoop van eerlijke groene bonen
- Vanaf €25 gratis verzending
€29.00
Onze 3 Single Origin koffies in een pakket. Maak een reis langs Ethiopië, Brazilië en Colombia. Vakkundig samengesteld door onze meesterbrander in de branderij.
Ethiopië Guij, een koffie met een fantastische pallet aan smaken. De regio Guij staat bekend om zijn hoogwaardige manier van produceren en met zijn natural procesmethode wordt dit alleen maar bevestigd. Deze koffie is geproduceerd door de Oroma familie, meerdere producenten die samen een collectief vormen.
Huila, gelegen in het zuidwesten van Colombia, wordt beschouwd als een van de meest bevoorrechte koffieregio’s ter wereld. De combinatie van de ideale geografische ligging, variabele hoogten en rijke vulkanische grond creëert de perfecte omstandigheden voor koffie producenten. De bergen en heuvels van Huila bieden een uniek grond dat de koffiebonen een onderscheidend smaakprofiel geeft.
De dulce van Capricornio is een van de signatureblends van deze coöperatie met ongeveer 20 boeren. 100% Arabica maar met verschillende koffievarieteiten uit de regio om zo jaar na jaar een consistente smaak te creëren. Verwacht een gebalanceerde koffie die je gewend bent uit Brazilië. Het is een unieke melk chocolade body, door zijn honey process.
Ethiopië Guij:
Deze koffie is zeer geschikt voor een V60. Zie hieronder het ideale recept.
Maalgraad: Grof (zeezout formaat)
Verhouding: 20g voor 300g / Ratio 1:15
Zettijd: 3min 30s
– Pitcher spoelen en voorverwarmen V60
– Leeg je pitcher met het water
– Giet 5 keer 60g water per keer toe, wacht tussen iedere pour 45s. Dit resulteert in een totale brew van 300g.
Controleer de balans van de koffie door de 1e en 2e pour aan te passen. Voor een zoetere brew, giet eerst een kleinere hoeveelheid (bijvoorbeeld 50g). Voor meer zuurgraad een grotere (bijvoorbeeld 70g).
Gebruik meer of minder water voor de tweede pour om het verschil (indien aanwezig) in de eerste te compenseren.
Huila Colombia:
Een genot voor uit je espresso-machine. Dit recept is bedoeld voor dubbele portafilter cup. Wij raden de cup voor enkele shots af, vanwege kans op onder/ over extractie groter is wegens de vorm en grootte bij de enkele cup. Gebruik een weegschaal om de koffie te wegen. Daarnaast is het handig om een distributietool te gebruiken om de koffiepuck gelijkmatig af te strijken, en vergeet niet een timer te gebruiken voor de perfecte extractietijd.
– 19 gram gemalen koffie
– 40 gram totale koffie
– 24-29 seconden doorlooptijd. Tel vanaf het moment dat je op de knop drukt.
Timbo Brazil:
Ook deze is zeer geschikt voor een Espresso-machine
Dit recept is bedoeld voor dubbele portafilter cup. Wij raden de cup voor enkele shots af, vanwege kans op onder/ over extractie groter is wegens de vorm en grootte bij de enkele cup. Gebruik een weegschaal om de koffie te wegen. Daarnaast is het handig om een distributietool te gebruiken om de koffiepuck gelijkmatig af te strijken, en vergeet niet een timer te gebruiken voor de perfecte extractietijd.
– 18 gram gemalen koffie
– 38 gram totale koffie
– 25-31 seconden doorlooptijd. Tel vanaf het moment dat je op de knop drukt.
Ethiopië Guij:
Heldere bloemige aroma’s staan in contrast met complexe fruittonen in het kopje van deze lot uit de boerderij van de Oroma-familie.
Deze partij werd geproduceerd in de regio Guij en bevat tonen van rood fruit, sinaasappel en heeft een fijne body.
Huila Colombia:
Rijke body van karamel, nootachtig, milde druiven
Timbo Brazil:
Melk Chocolade, Bruine Suiker, Gebalanceerde body.
Ethiopië Guij:
Land: Ethiopië
Procesmethode: Natural
Producent: Oroma Familie
Regio: Guij
Varietal: Bourbon
Hoogte: 1,900 – 2,200m
Roast profiel: Light
Huila Colombia:
Land: Colombia
Procesmethode: Washed
Producent: 207 Smallholders
Regio: Huila
Varietal: Caturra
Hoogte: 1,700 – 1,800m
Roast profiel: Medium
Timbo Brazil:
Land: Brazilië
Procesmethode: Honey
Producent: Capricornio Timbo
Regio: Sao Paulo
Varietal: Catuai
Hoogte: 900 – 1,200m
Roast profiel: Medium
Koffie, onze passie, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot ver voorbij de eerste slok. De oorsprong van koffie wordt vaak toegeschreven aan de regio van het huidige Ethiopië, waar volgens de legende een herder genaamd Kaldi de opwekkende krachten van koffiebonen ontdekte toen zijn geiten een energieke dans begonnen na het eten van de bessen. Deze ontdekking leidde tot het begin van een wereldwijde koffiebeweging die de manier waarop we samenkomen, genieten en nadenken over drankjes heeft veranderd.
De geschiedenis van koffie is doordrenkt met avontuurlijke verhalen, handelsroutes en culturele uitwisselingen. Van de Arabische koffiehuizen die in de 15e eeuw in het Midden-Oosten opkwamen tot de Europese koffiehuiscultuur van de 17e eeuw, koffie bracht mensen samen om te discussiëren, te creëren en te socialiseren. Vandaag de dag is koffie een wereldwijd fenomeen, met talloze zetmethoden en een schat aan smaken die het product zijn van eeuwenlange evolutie. Ontdek met ons de kleurrijke geschiedenis van koffie en hoe deze drank de wereld veroverde, en blijft inspireren.
Bart Scheltinga26/11/2024 Heerlijke koffie bonen! En goed advies over hoe je goede espresso moet zetten 👍 Thomas07/09/2024 Heerlijke lokaal gebrande koffie. Heerlijk, aanrader! dylan bruin06/12/2023 Super lekkere koffiebonen! Ook super geholpen om de juiste keuze te maken met wat echt bij mij past :) M K06/10/2023 As excellent coffee as always. Hana A02/08/2023 Found this spot by chance as we were passing through the area and so so glad we stopped by. Beautiful interior, super calming spot and great food. Service is fantastic, you can really tell how conscientious and passionate the owners are. Would absolutely recommend paying Slick Roasters a visit :) Lisan Annemar Holm14/05/2023 Supergoede koffie (ik durf met zekerheid te zeggen dat het de beste koffie is in deze omgeving), heerlijk in het zonnetje gezeten, aardige eigenaren. Ik kom hier sowieso terug!
Bonen van geweldige koffieboeren met rijke smaken.