Zero-bypass Tricolate Dripper – Ontwikkeld voor de beginnende en ervaren filter koffiezetter.
- GRATIS LEVERING BINNEN HEERHUGOWAARD
- Inkoop van eerlijke groene bonen
- Vanaf €25 gratis verzending
€12.00
Ethiopie Guij, een koffie met een fantastische pallet aan smaken. De regio Guij staat bekend om zijn hoogwaardige manier van produceren en met zijn natural procesmethode wordt dit alleen maar bevestigd. Deze koffie is geproduceerd door de Oroma familie, meerdere producenten die samen een collectief vormen.
V60 Recept
Maalgraad: Grof (zeezout formaat)
Verhouding: 20g voor 300g / Ratio 1:15
Zettijd: 3min 30s
– Pitcher spoelen en voorverwarmen V60
– Leeg je pitcher met het water
– Giet 5 keer 60g water per keer toe, wacht tussen iedere pour 45s. Dit resulteert in een totale brew van 300g.
Controleer de balans van de koffie door de 1e en 2e pour aan te passen. Voor een zoetere brew, giet eerst een kleinere hoeveelheid (bijvoorbeeld 50g). Voor meer zuurgraad een grotere (bijvoorbeeld 70g).
Gebruik meer of minder water voor de tweede pour om het verschil (indien aanwezig) in de eerste te compenseren.
Wij zijn erg benieuwd naar jouw koffies! Deel dit met ons via Instagram of info@slickcoffeeroasters.com
Heldere bloemige aroma’s staan in contrast met complexe fruittonen in het kopje van deze lot uit de boerderij van de Oroma-familie.
Deze partij werd geproduceerd in de regio Guij en bevat tonen van rood fruit, sinaasappel en heeft een fijne body.
Land: Ethiopië
Procesmethode: Natural
Producent: Oroma Familie
Regio: Guij
Varietal: Bourbon
Hoogte: 1,900 – 2,200m
Roast profiel: Light
Koffie, onze passie, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot ver voorbij de eerste slok. De oorsprong van koffie wordt vaak toegeschreven aan de regio van het huidige Ethiopië, waar volgens de legende een herder genaamd Kaldi de opwekkende krachten van koffiebonen ontdekte toen zijn geiten een energieke dans begonnen na het eten van de bessen. Deze ontdekking leidde tot het begin van een wereldwijde koffiebeweging die de manier waarop we samenkomen, genieten en nadenken over drankjes heeft veranderd.
De geschiedenis van koffie is doordrenkt met avontuurlijke verhalen, handelsroutes en culturele uitwisselingen. Van de Arabische koffiehuizen die in de 15e eeuw in het Midden-Oosten opkwamen tot de Europese koffiehuiscultuur van de 17e eeuw, koffie bracht mensen samen om te discussiëren, te creëren en te socialiseren. Vandaag de dag is koffie een wereldwijd fenomeen, met talloze zetmethoden en een schat aan smaken die het product zijn van eeuwenlange evolutie. Ontdek met ons de kleurrijke geschiedenis van koffie en hoe deze drank de wereld veroverde, en blijft inspireren.
Thomas07/09/2024Heerlijke lokaal gebrande koffie. Heerlijk, aanrader!dylan bruin06/12/2023Super lekkere koffiebonen! Ook super geholpen om de juiste keuze te maken met wat echt bij mij past :)M K06/10/2023As excellent coffee as always.Hana A02/08/2023Found this spot by chance as we were passing through the area and so so glad we stopped by. Beautiful interior, super calming spot and great food. Service is fantastic, you can really tell how conscientious and passionate the owners are. Would absolutely recommend paying Slick Roasters a visit :)محمد معتق البشري (أبو أنس)12/07/2023Nice Coffee.Lisan Annemar Holm14/05/2023Supergoede koffie (ik durf met zekerheid te zeggen dat het de beste koffie is in deze omgeving), heerlijk in het zonnetje gezeten, aardige eigenaren. Ik kom hier sowieso terug!Rucelei30/03/2023Gewoon echt goede koffie!
Bonen van geweldige koffieboeren met rijke smaken.