Inkoop van eerlijke groene bonen
Wekelijks branden voor optimale smaak
Vanaf €25 gratis verzending
0

Winkelwagen

0
Subtotaal: 0.00
Geen producten in je winkelmand
0

Winkelwagen

0
Subtotaal: 0.00
Geen producten in je winkelmand

Guij, Ethiopia

12.00

Ethiopie Guij, een koffie met een fantastische pallet aan smaken. De regio Guij staat bekend om zijn hoogwaardige manier van produceren en met zijn natural procesmethode wordt dit alleen maar bevestigd. Deze koffie is geproduceerd door de Oroma familie, meerdere producenten die samen een collectief vormen.

 

Guij, Ethiopia

12.00

Zetmethode

V60 Recept
Maalgraad: Grof (zeezout formaat)
Verhouding: 20g voor 300g / Ratio 1:15
Zettijd: 3min 30s

– Pitcher spoelen en voorverwarmen V60
– Leeg je pitcher met het water
– Giet 5 keer 60g water per keer toe, wacht tussen iedere pour 45s. Dit resulteert in een totale brew van 300g.

Controleer de balans van de koffie door de 1e en 2e pour aan te passen. Voor een zoetere brew, giet eerst een kleinere hoeveelheid (bijvoorbeeld 50g). Voor meer zuurgraad een grotere (bijvoorbeeld 70g).

Gebruik meer of minder water voor de tweede pour om het verschil (indien aanwezig) in de eerste te compenseren.

Wij zijn erg benieuwd naar jouw koffies! Deel dit met ons via Instagram of info@slickcoffeeroasters.com

Espressomachine

Smaakprofiel

Heldere bloemige aroma’s staan ​​in contrast met complexe fruittonen in het kopje van deze lot uit de boerderij van de Oroma-familie.

Deze partij werd geproduceerd in de regio Guij en bevat tonen van rood fruit, sinaasappel en heeft een fijne body.

Soort bonen

Land: Ethiopië
Procesmethode: Natural
Producent: Oroma Familie
Regio: Guij
Varietal: Bourbon
Hoogte: 1,900 – 2,200m
Roast profiel: Light

EEN SMAAKVOLLE TERUGBLIK: DE GESCHIEDENIS VAN KOFFIE

Koffie, onze passie, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot ver voorbij de eerste slok. De oorsprong van koffie wordt vaak toegeschreven aan de regio van het huidige Ethiopië, waar volgens de legende een herder genaamd Kaldi de opwekkende krachten van koffiebonen ontdekte toen zijn geiten een energieke dans begonnen na het eten van de bessen. Deze ontdekking leidde tot het begin van een wereldwijde koffiebeweging die de manier waarop we samenkomen, genieten en nadenken over drankjes heeft veranderd.

 

De geschiedenis van koffie is doordrenkt met avontuurlijke verhalen, handelsroutes en culturele uitwisselingen. Van de Arabische koffiehuizen die in de 15e eeuw in het Midden-Oosten opkwamen tot de Europese koffiehuiscultuur van de 17e eeuw, koffie bracht mensen samen om te discussiëren, te creëren en te socialiseren. Vandaag de dag is koffie een wereldwijd fenomeen, met talloze zetmethoden en een schat aan smaken die het product zijn van eeuwenlange evolutie. Ontdek met ons de kleurrijke geschiedenis van koffie en hoe deze drank de wereld veroverde, en blijft inspireren.

 

Klanten geven ons gemiddeld een 8,5

Bekijk andere soorten koffiebonen

Bonen van geweldige koffieboeren met rijke smaken.

Zero-bypass Tricolate Dripper – Ontwikkeld voor de beginnende en ervaren filter koffiezetter.
Vanaf
60.00
Zero-bypass Tricolate Dripper – Ontwikkeld voor de beginnende en ervaren filter koffiezetter.
Vanaf
65.00
Zero-bypass Tricolate Dripper – Ontwikkeld voor de beginnende en ervaren filter koffiezetter.
Vanaf
60.00
Zero-bypass Tricolate Dripper – Ontwikkeld voor de beginnende en ervaren filter koffiezetter.
Vanaf
65.00