Honey Process uit Timbó, Brazil | Melk Chocolade, Bruine Suiker, Gebalanceerde body.
- Inkoop van eerlijke groene bonen
- Wekelijks branden voor optimale smaak
- Vanaf €25 gratis verzending
€10.50
Deze single origin uit Sul de Minas is geproduceerd door Lauro Siqueira, een boer die zijn passie voor het produceren van koffie ontwikkeld heeft door zijn moeder. Ze gebruiken een typisch Braziliaanse verwerkingsmethode genaamd: pulped natural. Deze methode werd ongeveer twintig jaar geleden geïntroduceerd in Brazilië, waar het oorspronkelijk Cereja Descascada heette, oftewel ‘gepelde kers’. Dit komt omdat het proces inhoudt dat de schil van het fruit wordt verwijderd voordat de koffie wordt gedroogd, waarbij bijna al het vruchtvlees nog op de bonen zit.
Zijn toewijding aan de kunst van koffieteelt heeft niet alleen de smaak van onze koffie verrijkt, maar ook de gemeenschap hier in Brazilië geïnspireerd.
Espresso Recept
Dit recept is bedoeld voor dubbele portafilter cup. Wij raden de cup voor enkele shots af, vanwege kans op onder/ over extractie groter is wegens de vorm en grootte bij de enkele cup. Gebruik een weegschaal om de koffie te wegen. Daarnaast is het handig om een distributietool te gebruiken om de koffiepuck gelijkmatig af te strijken, en vergeet niet een timer te gebruiken voor de perfecte extractietijd.
– 18 gram gemalen koffie
– 38 gram totale koffie
– 25-31 seconden doorlooptijd. Tel vanaf het moment dat je op de knop drukt.
Wij zijn erg benieuwd naar jouw koffies! Deel dit met ons via Instagram of info@slickcoffeeroasters.com
Chocoladetonen en een romige body met wat fruitige, zoete zuurgraad.
Land: Brazilië
Procesmethode: Pulped Natural
Producent: Lauro Siquiera
Regio: Sul de Minas
Varietal: Catuai
Hoogte: 1,100 m
Roast profiel: Medium
Koffie, onze passie, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot ver voorbij de eerste slok. De oorsprong van koffie wordt vaak toegeschreven aan de regio van het huidige Ethiopië, waar volgens de legende een herder genaamd Kaldi de opwekkende krachten van koffiebonen ontdekte toen zijn geiten een energieke dans begonnen na het eten van de bessen. Deze ontdekking leidde tot het begin van een wereldwijde koffiebeweging die de manier waarop we samenkomen, genieten en nadenken over drankjes heeft veranderd.
De geschiedenis van koffie is doordrenkt met avontuurlijke verhalen, handelsroutes en culturele uitwisselingen. Van de Arabische koffiehuizen die in de 15e eeuw in het Midden-Oosten opkwamen tot de Europese koffiehuiscultuur van de 17e eeuw, koffie bracht mensen samen om te discussiëren, te creëren en te socialiseren. Vandaag de dag is koffie een wereldwijd fenomeen, met talloze zetmethoden en een schat aan smaken die het product zijn van eeuwenlange evolutie. Ontdek met ons de kleurrijke geschiedenis van koffie en hoe deze drank de wereld veroverde, en blijft inspireren.
M K06/10/2023As excellent coffee as always.Hana A02/08/2023Found this spot by chance as we were passing through the area and so so glad we stopped by. Beautiful interior, super calming spot and great food. Service is fantastic, you can really tell how conscientious and passionate the owners are. Would absolutely recommend paying Slick Roasters a visit :)محمد معتق البشري (أبو أنس)12/07/2023Nice Coffee.Lisan Annemar Holm14/05/2023Supergoede koffie (ik durf met zekerheid te zeggen dat het de beste koffie is in deze omgeving), heerlijk in het zonnetje gezeten, aardige eigenaren. Ik kom hier sowieso terug!Sanne W14/05/2023Heerlijk op het terras koffie gedronken. Een aanrader! Mooie zaak, echt goede koffie en gezellige mensen.Rucelei30/03/2023Gewoon echt goede koffie!celine dumont23/02/2023Rustige werkplek waar ook de mogelijkheid is voor netwerken met andereWillem Visser18/02/2023Heerlijke koffie gedronken. Aardige mensen met een heel leuk/mooi cencept! 👍Divrent Media19/10/2022Het ziet er niet alleen slick uit maar het smaakt ook slick! Heerlijk! Dikke 5 sterren.
Bonen van geweldige koffieboeren met rijke smaken.
Automated page speed optimizations for fast site performance