Inkoop van eerlijke groene bonen
Wekelijks branden voor optimale smaak
Vanaf €25 gratis verzending
0

Winkelwagen

0
Subtotaal: 0.00
Geen producten in je winkelmand
0

Winkelwagen

0
Subtotaal: 0.00
Geen producten in je winkelmand

Thuisbarista

zetmethode

Zetmethode

smaakprofiel

Hoeveelheid

smaakprofiel koffie

Smaakprofiel

gemalen of koffiebonen

Gemalen of koffiebonen?

Back to School: Wordt Thuis Barista. Alles wat je wilt weten over koffie!

Misschien heb je je afgevraagd, nadat je hebt toegekeken hoe je favoriete latte wordt gemaakt, of nadat je een perfect gezette koffie hebt geproefd: waar leren barista’s dit?


De waarheid is: Maken en proeven tot je geen koffie meer kan zien. Als je vandaag besluit om (thuis)barista te worden dan kan je het beste starten door onze artikelen te lezen en om onze educatie video’s te bekijken. 


Hou onze site en socials ook in de gaten want geregeld kan je je inschrijven voor onze Coffee Academy. Dit is een initiatief van Slick Coffee als reactie op het gebrek aan formele opleiding in de wereld van specialty koffie.


Op maat gemaakt voor de behoeften van elke koffiedrinker, organiseren we workshops waar jij alles kan leren om een (thuis)barista te worden. Je vertrekt met kennis op expertniveau om je volgende bereiding te beheersen, en cursussen waardoor je na een paar dagen zowel de theorie als de praktische vaardigheden hebt om in een café te gaan werken.

Manieren van koffie zetten

Een thuisbarista moet vertrouwd zijn met verschillende zetmethoden, van espresso en pour-over tot French press en AeroPress. We zullen stap-voor-stap handleidingen bieden voor elk van deze methoden, met aandacht voor ratio, variabelen en juiste extracties. Of je nu een fan bent van de intense smaak van espresso of de charme van een French press, we hebben je gedekt.

Continuïteit en groeien

Bij Slick Coffee Roasters geloven we in voortdurende groei en verbetering. Als thuisbarista kun je altijd blijven leren en nieuwe technieken ontdekken. Daarom zullen we regelmatig nieuwe educatieve inhoud en tips delen, en we moedigen je aan om vragen te stellen en deel te nemen aan onze cursussen. Wordt de beste barista thuis samen met ons!